Friss hírek - 2017.01.17

Az alábbi rövid összefoglaló segítségével kívánunk pontosítani minden fontos információt!

Regisztráció

2016. november 15. óta már több száz iskola regisztrált a Pénz7 programra, 2017. február 13. (hétfő) 24:00 óráig van még lehetőség a regisztrációra. Várjuk minél több iskola bekapcsolódását, hogy együtt tegyünk a pénzügyi ismeretek fejlesztéséért! Amennyiben kérdése van a regisztrációval kapcsolatban, ide írjon nekünk: http://www.penz7.hu/kapcsolat!

 

Önkéntesek fogadása

A témahét keretében egy-egy iskolai tanórába a pénzügyi téma esetén önkéntes pénzügyi szakemberek, illetve a vállalkozói kompetenciafejlesztő órákba tapasztalt önkéntes vállalkozók is bekapcsolódhatnak. Az önkénteseket a Pénz7 szervezői közvetítik az erre igényt tartó iskolák számára. Az iskolák a regisztráció során kérjük, jelöljék meg, hogy pénzügyi vagy vállalkozási témában szeretnének önkéntes szakértőt fogadni (mindkét témakör is választható, de külön regisztráció szükséges hozzá)!

Az önkéntesnek a tanórát nem önállóan kell megtartania, szerepe tehát az, hogy a pedagógusok iránymutatása alapján vegyenek részt az órán, készüljenek az óratervben jelölt feladatra, és keressenek az adott korcsoport szintjén befogadható, a tematikához kapcsolódó saját példákat.

 

Pénz7 tananyagok

A 2017. évi Pénz7 tananyag fő témái:

  • pénzügyi témakörben: Bankoljunk okosan! – korszerű pénzkezelés;
  • vállalkozói témakörben: Üzleti ötlet és együttműködés

A szakértők által összeállított 2017. évi képzési anyag az alábbiakat tartalmazza:

  • pénzügyi témakörben: 45 perces, gyakorlatorientált tananyag, 3 korcsoport (5-6. osztály, 7-8. osztály, 9-11. osztály) számára kifejlesztve és az OFI által lektorálva - a korábbi évek tananyagait is tartalmazó kötetben és elektronikusan;
  • gazdálkodási - vállalkozási témakörben: 3*45 perces, gyakorlatorientált, elektronikus tananyag, 2 korcsoport (7-8. osztály, 9-11. osztály) számára kifejlesztve;
  • mindkét témakörben pedagógus segédlet és felkészítő anyag támogatja az óra szakszerű és érdekes megtartását.

Minden tananyag és felkészítést segítő anyag (útmutatók, videók) online, ingyenesen elérhető és letölthető lesz a regisztrált tanárok számára a www.penz7.hu oldalról, illetve a szervezők felajánlására az első 500, pénzügyi témára regisztrált iskola kinyomtatva is előzetesen megkapja az óraterveket és a tanári segédleteket.

 

Pedagógus képzés pénzügyi témakörben

A pénzügyi témakörre való felkészüléshez a programra regisztrált tanároknak személyes felkészítésre is lehet jelentkezni Budapestre, 2017. január 20-ig a honlapon történő regisztrációval. A pedagógus felkészítés várható ideje 2017. január 31., Budapest. (A pontos helyszínről és időpontról a szervezők e-mailben küldenek részletes tájékoztatást a regisztrált pedagógusoknak).

 

Plakáttervező pályázat vállalkozói témakörben

A pályázatot 12 és 18 év közötti korosztály körében hirdettük meg, 2016. december 15-ei beadással. A nagy számban beérkezett pályázatok arra ösztönöztek bennünket, hogy közönségdíj kiosztására is sor kerüljön. A beérkezett munkákat a Pénz7 Facebook és Instagram oldalán keresztül is közzé tesszük. Szavazzanak kedvencükre!

 

BankVelem PénzOkos Kupa országos tudáspróba

A nemzetközi Pénz7 rendezvénysorozat részeként került meghirdetésre a BankVelem PénzOkos Kupa országos tudáspróba általános iskolásoknak. A versenyre a csapatoknak itt kell előzetesen regisztrálni!  Az első fordulón, január 25-én 12-13 óráig, a második fordulón, február 8-án 12-13 óráig lehet részt venni, mindkét fordulóban az on-line feladatsor kitöltésére maximum egy-egy óra áll rendelkezésre. A döntőre a Pénz7-en, március 8-án kerül sor. Nevezés és további információk a www.penzokoskupa.hu honlapon.