Vállalkozói Téma

Kedves Önkéntesek!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2017/2018. tanévben a pénzügyi és vállalkozói témahét megtartására, vagyis a Pénz7 programra 2018. március 5-9. között biztosít lehetőséget.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a Pénz7 az előző tanévhez hasonlóan vállalkozói témával is bővül:

Üzleti ötlet és együttműködés (üzleti ötlet, validálás, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés)

 

Ily módon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kap az iskolákban.

A szakértők által összeállított 2018. évi képzési anyag az alábbiakat tartalmazza vállalkozói témakörben:

  • 3*45 perces gyakorlatorientált elektronikus tananyag 2 korcsoport (7-8. osztály és 9-11. osztály) számára kifejlesztve;
  • segédlet és felkészítő anyag.

A témahét vállalkozási témájához kapcsolódóan is lehetőség van önkéntes bevonására. A vállalkozásoktól érkező, felkészült önkéntesek segítségével lehetőség nyílik a téma élményszerű, gyakorlati megismerésére, hiszen a vállalkozói sikerek és kudarcok megosztása, inspirációként szolgálhat a diákok számára.

A program ideje alatt a korábbi évek vállalkozási és pénzügyi tananyagai is elérhetővé válnak, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak.

2017. decembertől nyílik meg az önkéntesek számára az online regisztrációs lehetőség.

Kérjük keressék fel az oldalt folyamatosan!


Vállalkozói Téma (2017)

Tananyagok:

Általános iskolai tananyag

Középiskolai tananyag

 

Bemutató óra:

PÉNZ7 2017 BEMUTATÓ ÓRA - VÁLLALKOZÓI TÉMA