Vállalkozói Téma 2018

Tisztelt Pedagógus!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2017/2018. tanévben a pénzügyi és vállalkozói témahét megtartására, vagyis a Pénz7 programra 2018. március 5-9. között biztosít lehetőséget.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a Pénz7 az előző tanévhez hasonlóan vállalkozói témával is bővül:

Üzleti ötlet és együttműködés (üzleti ötlet, validálás, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés)

Ily módon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kap az iskolákban.

A szakértők által összeállított 2018. évi képzési anyag az alábbiakat tartalmazza vállalkozói témakörben:

  • 3*45 perces gyakorlatorientált elektronikus tananyag 2 korcsoport (7-8. osztály és 9-11. osztály) számára kifejlesztve;
  • pedagógus segédlet és felkészítő anyag.

A témahét vállalkozási témájához kapcsolódóan is lehetőség van önkéntes bevonására. A vállalkozásoktól érkező, felkészült önkéntesek segítségével lehetőség nyílik a téma élményszerű, gyakorlati megismerésére, hiszen a vállalkozói sikerek és kudarcok megosztása, inspirációként szolgálhat a diákok számára.

A program ideje alatt a korábbi évek vállalkozási és pénzügyi tananyagai is elérhetővé válnak, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak.

2017. október 16-tól nyílik meg az iskolák számára az online regisztrációs lehetőség.

 


 

Vállalkozói Téma 2017

A Pénz7 vállalkozói oldalról első alkalommal az "Üzleti ötlet és együttműködés" témával indult. A Pénz7 program részeként az elmúlt évek sikeres gyakorlatához hasonlóan a Magyar Bankszövetség szervezésében 2017-ben is több, mint 400 banki, illetve új elemként vállalkozói önkéntesek segítették a rendhagyó tanórák megvalósítását az iskolákban.

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány szakértői a speciális gazdálkodási tananyagok elkészítésével élményszerű, interaktív ismeretszerzéshez nyújtanak segítséget.  A Pénz7 szakmai együttműködő partnerei a pénzügyi és vállalkozói tudatosságra nevelésben természetes szövetségesként tekintenek a pedagógusokra. Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján pedig a pedagógusok is rájuk.

Minden korábbi évi tananyag és felkészítést segítő anyag (útmutatók, videók) online, ingyenesen elérhetőek és letölthetőek oldalunkról.