Pénzügyi téma 2015-2017

Kedves Diákok! Az itt található hasznos kis videókkal és rövid leírásokkal segítjük nektek összefoglalni a 2015-től tanultakat!

2015

Alsósok részére:

A pénz nem a fán terem! Ez a címe ennek a kisfilmnek, melyet kifejezetten nektek készítettünk a Pénz7 programsorozat részeként. Nagyon jól tudjuk, hogy a pénz világa már nem idegen számotokra, ennek a filmnek pedig pont az a célja, hogy a pénzzel kapcsolatos ismereteiteket mégis egy kicsit jobban elmélyítsük. Hiszen a pénz minden család életében így vagy úgy, de szerepet játszik, és szeretnénk, ha már ebben a korban tisztában lennétek az értékével. Reméljük, hogy hasznosnak találjátok majd és tetszeni fog nektek!

 

Felsősök részére:

Bizonyára ti is tudjátok, hogy a pénz fontos szerepet játszik az emberiség életében. Ezért indult útjára a Pénz7 kezdeményezés, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy Ti is minél tájékozottabbak legyetek a pénzzel kapcsolatban. Ezért készítettük nektek ezt a videót, melynek címe: Sok kicsi sokra megy! Fogadjátok szeretettel! Ebben a kisfilmben egy olyan fontos fogalmat járunk körbe, mint a családi költségvetés. És mivel Te is a család része vagy, nem árt ha tisztában vagy vele, hogy mindez hogyan működik…

 

Középiskolások részére:

Az Európai Pénz7 sorozat keretén belül nagyszabású kampányt indítottunk, hogy pénzügyi tudatosságra neveljünk általános iskolás alsósokat, felsősöket...és titeket. Természetesen tudjuk, hogy ti már eléggé képben vagytok a pénz mibenlétével kapcsolatosan, hiszen az életetek szerves része, nap mint nap használjátok, stb., mégis úgy éreztük, hogy nem árt, ha pár dolgot letisztázunk. Készítettünk nektek egy kisfilmet ennek jegyében, melynek címe: Ki mint vet, úgy arat! Reméljük, bírni fogjátok és előre is köszönjük megtisztelő figyelmeteket.