Vállalkozói Téma 2018

Tisztelt Pedagógus!

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a Pénz7 vállalkozói témával is bővül:

Üzleti ötlet és együttműködés

Ily módon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kap az iskolákban.

A témahét vállalkozási témájához kapcsolódóan is lehetőség van önkéntes bevonására. A vállalkozásoktól érkező, felkészült önkéntesek segítségével lehetőség nyílik a téma élményszerű, gyakorlati megismerésére, hiszen a vállalkozói sikerek és kudarcok megosztása, inspirációként szolgálhat a diákok számára.

A program ideje alatt a korábbi évek vállalkozási és pénzügyi tananyagai is elérhetővé válnak, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak.


Vállalkozói Téma

A Pénz7 vállalkozói oldalról első alkalommal az "üzleti ötlet és együttműködés" témával indult. A Pénz7 program részeként az elmúlt évek sikeres gyakorlatához hasonlóan a Magyar Bankszövetség szervezésében 2018-ban is több, mint 450 banki, illetve új elemként vállalkozói önkéntesek segítették a rendhagyó tanórák megvalósítását az iskolákban.

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány szakértői a speciális gazdálkodási tananyagok elkészítésével élményszerű, interaktív ismeretszerzéshez nyújtanak segítséget.  A Pénz7 szakmai együttműködő partnerei a pénzügyi és vállalkozói tudatosságra nevelésben természetes szövetségesként tekintenek a pedagógusokra. Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján pedig a pedagógusok is rájuk.

Minden korábbi évi tananyag és felkészítést segítő anyag (útmutatók, videók) online, ingyenesen elérhetőek és letölthetőek oldalunkról.