Fontos információk

Pénz7 tananyagok

A 2017. évi Pénz7 tananyag fő témái:

  • pénzügyi témakörben: Bankoljunk okosan! – korszerű pénzkezelés;
  • vállalkozói témakörben: Üzleti ötlet és együttműködés

A szakértők által összeállított 2017. évi képzési anyag az alábbiakat tartalmazza:

  • pénzügyi témakörben: 45 perces, gyakorlatorientált tananyag, 3 korcsoport (5-6. osztály, 7-8. osztály, 9-11. osztály) számára kifejlesztve és az OFI által lektorálva - a korábbi évek tananyagait is tartalmazó kötetben és elektronikusan;
  • gazdálkodási - vállalkozási témakörben: 3*45 perces, gyakorlatorientált, elektronikus tananyag, 2 korcsoport (7-8. osztály, 9-11. osztály) számára kifejlesztve;
  • mindkét témakörben pedagógus segédlet és felkészítő anyag támogatja az óra szakszerű és érdekes megtartását.

Minden tananyag és felkészítést segítő anyag (útmutatók, videók) online, ingyenesen elérhető és letölthető lesz a regisztrált tanárok számára a www.penz7.hu oldalról, illetve a szervezők felajánlására az első 500, pénzügyi témára regisztrált iskola kinyomtatva is előzetesen megkapja az óraterveket és a tanári segédleteket.


Önkéntesek fogadása

A témahét keretében egy-egy iskolai tanórába a pénzügyi téma esetén önkéntes pénzügyi szakemberek, illetve a vállalkozói kompetenciafejlesztő órákba tapasztalt önkéntes vállalkozók is bekapcsolódhatnak. Az önkénteseket a Pénz7 szervezői közvetítik az erre igényt tartó iskolák számára. Az iskolák a regisztráció során kérjük, jelöljék meg, hogy pénzügyi vagy vállalkozási témában szeretnének önkéntes szakértőt fogadni (mindkét témakör is választható, de külön regisztráció szükséges hozzá)! Az önkéntesnek a tanórát nem önállóan kell megtartania, szerepe tehát az, hogy a pedagógusok iránymutatása alapján vegyenek részt az órán, készüljenek az óratervben jelölt feladatra, és keressenek az adott korcsoport szintjén befogadható, a tematikához kapcsolódó saját példákat.


Pedagógus képzés pénzügyi témakörben

A pénzügyi témakörben a programra regisztrált tanároknak személyes felkészítést tartottunk 2017. január 31-én, Budapesten. A képzés anyagai regisztrált pedagógusok részére a honlapról letölthetők.