Vállalkozói Téma

 

Kedves Vállalkozói Önkéntes!

 

A PÉNZ7 program keretein belül, a vállalkozói témahéthez kapcsolódóan idén először  élő webes szakmai előadással, azaz webináriummal is segítjük a 7-11. osztályosoknak órát tartó pedagógusok felkészülését a Problémafelismerés és üzleti ötlet témájú órák megtartásában. A webináriumhoz az alábbiakban megtalálható linken keresztül élőben lehet csatlakozni (maximum 100 fő), illetve az előadás később a Junior Achievement Magyarország Alapítvány YouTube csatornáján keresztül bármikor megtekinthető.

 

A webinárium időpontja és tervezett témája:

Időpont

Téma

Előadó

2019. február 15. péntek

15:00-15:45

 

A vállalkozói ötletről szóló tananyag tartalma, a vállalkozói önkéntes szerepe a tanórákon, kísérő programok a vállalkozói témahét tananyagához kapcsolódóan

Kovács Ildikó, Junior Achievement Magyarország Alapítvány

 

webináriumon való részvétel külön előzetes regisztrációhoz kötött, a belépés pontos részleteit a regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük el a regisztráció lezárása után.

A webinárium regisztrációs linkje: https://www.crowdcast.io/e/vallalkozoi-temahet

A webinárium élő megtekintéséhez vezetékes internettel vagy gyors, megbízható wifi eléréssel rendelkező eszközre van szükség. Mikrofon nem szükséges, az előadások során és a végén is chaten keresztül lehet az adott témával kapcsolatos kérdéseket feltenni az előadónak.

A tananyagot a honlapon bejelentkezés után a menüpont legfelső elemeként éri el.

Amennyiben kérdése van, keressen minket a lenti elérhetőségek bármelyikén!

Telefonszám: +3630/9960359

Email: penz7@ejam.hu

 Üdvözlettel:

 a PÉNZ7 szervezői

 


Kedves Önkéntesek!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a Pénz7 az előző tanévhez hasonlóan vállalkozói témával is bővül:

Problémafelismerés és üzleti ötlet

Ily módon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kap az iskolákban.

A témahét vállalkozási témájához kapcsolódóan is lehetőség van önkéntes bevonására. A vállalkozásoktól érkező, felkészült önkéntesek segítségével lehetőség nyílik a téma élményszerű, gyakorlati megismerésére, hiszen a vállalkozói sikerek és kudarcok megosztása, inspirációként szolgálhat a diákok számára.

A korábbi évek vállalkozási és pénzügyi tananyagai is elérhetővé válnak, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák az önkéntesek közreműködésével a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak.

Kérjük, keressék fel az oldalt folyamatosan újabb információért!


Vállalkozói Témák

ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT

  2017 2018 2019
  Üzleti ötlet és együttműködés* Üzleti ötlet és együttműködés (üzleti ötlet, validálás, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés)* Problémafelismerés és üzleti ötlet**
7-8. osztály 3 tanóra 3 tanóra 3 tanóra
9-11. osztály 3 tanóra 3 tanóra 3 tanóra

* Minden korábbi évi tananyag és felkészítést segítő anyag (útmutatók, videók) online, ingyenesen elérhetőek és letölthetőek oldalunkon az alábbiakban.

** A 2018/2019. tanév tananyagai csak regisztrált iskolák számára érhetők el.

 

ÜZLETI ÖTLET ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉS (üzleti ötlet, validálás, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés) (2018)

  • Általános iskola felső tagozat 7. és 8. osztályos tanulói és középiskolás diákok számára a tananyag ITT tölthető le.
  • A prezentáció IDE kattintva letölthető.
  • Segédlet ITT érhető el.

ÜZLETI ÖTLET ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉS (2017)

Tananyagok:

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANANYAG

KÖZÉPISKOLAI TANANYAG

Bemutató óra:

PÉNZ7 2017 BEMUTATÓ ÓRA - VÁLLALKOZÓI TÉMA