Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Tájékoztatás a 2022/2023. tanév köznevelési témaheteiről

A Belügyminisztérium a 2022/2023. tanévben az alábbi időpontokra hirdeti meg a köznevelési témaheteket:

- a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahetet 2023. március 6-10. között,
- a Digitális Témahetet 2023. március 27-31. között,
- a Fenntarthatósági Témahetet 2023. április 24-28. között.

A nevelési-oktatási intézmény a munkatervében meghatározott módon részt vehet a témahetekhez kapcsolódó programokon, illetve megszervezheti a tantervben előírt, az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat.

 

A témahetek általános célja a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása, illetve a tanárok új pedagógiai módszerek kipróbálására való ösztönzése. Az iskolák a programok megtartásához önkéntesek (pénzügyi, természet- és környezetvédelmi, valamint vállalkozások működtetésében jártas szakemberek) közreműködését is kérhetik, nyitottabbá téve ezzel az iskolák világát. A programok teljesen ingyenesek, kizárólag szakmai célú projektek.
A Belügyminisztérium projektgazdaként kapcsolódik be a témahetek programjaiba. A programok megvalósításához szakmai segítséget biztosítunk: az oktatási anyagok, segédletek hozzáférhetők, a témahetek honlapjáról online letölthetők. A témahetek digitális környezetben alkalmazható megoldásokkal is készülnek.

Az iskoláknak a jelentkezéshez online regisztrációs lehetőség áll rendelkezésre a témahetek honlapjain. Erről, továbbá az egyes témahetek programjairól, a programokban való részvétel konkrétumairól a tanév folyamán további tájékoztató levelet küldök Önnek.

A 2022/2023-as tanévben immár kilencedszerre rendezzük meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7-et, amely az elmúlt tanévben 1.030 iskola több mint 170.000 diákjához ért el.
A 2023-as PÉNZ7 pénzügyi témája a Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság, amely kiemelten fontos alapozó ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. A Kulturális és Innovációs Minisztérium mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói kompetenciát fejlesztő, vállalkozói ismeretek témát is kínál. A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.
A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok érdekes versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében önkéntes pénzügyi, illetve vállalkozások működtetésében tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.
A program folyamatosan bővülő aktuális információi elérhetők a www.penz7.hu oldalon.

Kérjük, csatlakozzanak a kezdeményezéshez, regisztrálják iskolájukat, amit 2022. szeptember 5-étől megtehetnek.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úr tájékoztatója a köznevelési témahetekről a Tanároknak/ Tájékoztatás menüpont alatt már a PÉNZ7 honlapján is elérhető az iskolák és pedagógusaik, sőt minden érdeklődő számára.

« Vissza a Hírek oldalra