Főoldal

Vállalkozói Témák

 

Tisztelt Pedagógus!

A Nemzetgazdasági Minisztérium mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói témával is rendelkezik.

Ily módon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kap az iskolákban.

A témahét vállalkozási témájához kapcsolódóan is lehetőség van önkéntes bevonására. A Junior Achievement Magyarország koordinálásával, a vállalkozásoktól érkező, felkészült önkéntesek segítségével lehetőség nyílik a téma élményszerű, gyakorlati megismerésére, hiszen a vállalkozói sikerek és kudarcok megosztása, inspirációként szolgálhat a diákok számára.

A program ideje alatt a korábbi évek vállalkozási és pénzügyi tananyagai is elérhetők, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak.


A 2025-ös PÉNZ7 vállalkozói témája: hamarosan...

Várjuk regisztrációját!

Üdvözlettel:

A PÉNZ7 szervezői

 


 

Vállalkozói Témák

ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT

  2017 2018 2019
  Üzleti ötlet és együttműködés Üzleti ötlet és együttműködés (üzleti ötlet, validálás, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés) Problémafelismerés és üzleti ötlet
7-8. osztály 3 tanóra 3 tanóra 3 tanóra
9-11. osztály 3 tanóra 3 tanóra 3 tanóra
  2020 2021 2022
  Ötletből vállalkozás* InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan! InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!
7-8. osztály 3 tanóra 3+1 tanóra 3+1 tanóra
9-11. osztály 3 tanóra 3+1 tanóra 3+1 tanóra
  2023 2024 2025*
  Gondolkozz és Vállalkozz! Gondolkozz és Vállalkozz!  
7-8. osztály 1+1+1 tanóra 1+1+1 tanóra  
9-11. osztály 1+1+1 tanóra 1+1+1 tanóra  

Minden korábbi évi tananyag és felkészítést segítő anyag (útmutatók, videók) online, ingyenesen elérhetők és letölthetők oldalunkról.

* A legújabb tananyagok (2024/2025. tanév) felkészítő dokumentumai csak regisztrált felhasználóknak érhető el, bejelentkezés után, a Tanároknak menüpont első, Tananyag pontjában a témahét végéig (minden év márciusa). Utána nyilvánossá válik. Az új tananyagok publikálása minden évben február elején várhatók.

A PÉNZ7 vállalkozói oldalról első alkalommal az "Üzleti ötlet és együttműködés" témával indult. A PÉNZ7 program részeként az elmúlt évek sikeres gyakorlatához hasonlóan a Magyar Bankszövetség és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány szervezésében több száz banki, illetve vállalkozói önkéntes segíti a rendhagyó tanórák megvalósítását az iskolákban.

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány szakértői a speciális gazdálkodási tananyagok elkészítésével élményszerű, interaktív ismeretszerzéshez nyújtanak segítséget.  A PÉNZ7 szakmai együttműködő partnerei a pénzügyi és vállalkozói tudatosságra nevelésben természetes szövetségesként tekintenek a pedagógusokra. Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján pedig a pedagógusok is rájuk.

Újabb információért látogasson vissza az oldalra rendszeresen!