Vállalkozói Téma 2019

 

Kedves Pedagógus!

 

A PÉNZ7 program keretein belül, a vállalkozói témahéthez kapcsolódóan idén először  élő webes szakmai előadással, azaz webináriummal is segítjük a 7-11. osztályosoknak órát tartó pedagógusok felkészülését a Problémafelismerés és üzleti ötlet témájú órák megtartásában. A webináriumhoz az alábbiakban megtalálható linken keresztül élőben lehet csatlakozni (maximum 100 fő), illetve az előadás később a Junior Achievement Magyarország Alapítvány YouTube csatornáján keresztül bármikor megtekinthetők.

 

A webinárium időpontja és tervezett témája:

Időpont

Téma

Előadó

2019. február 15. péntek

15:00-15:45

 

A vállalkozói ötletről szóló tananyag tartalma, a vállalkozói önkéntes szerepe a tanórákon, kísérő programok a vállalkozói témahét tananyagához kapcsolódóan

Kovács Ildikó, Junior Achievement Magyarország Alapítvány

 

webináriumon való részvétel külön előzetes regisztrációhoz kötött, a belépés pontos részleteit a regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük el a regisztráció lezárása után.

A webinárium regisztrációs linkje: https://www.crowdcast.io/e/vallalkozoi-temahet

A webinárium élő megtekintéséhez vezetékes internettel vagy gyors, megbízható wifi eléréssel rendelkező eszközre van szükség. Mikrofon nem szükséges, az előadások során és a végén is chaten keresztül lehet az adott témával kapcsolatos kérdéseket feltenni az előadónak.

A tananyagot a honlapon bejelentkezés után a menüpont legfelső elemeként éri el.

Amennyiben kérdése van, keressen minket a lenti elérhetőségek bármelyikén!

Telefonszám: +3630/9960359

Email: penz7@ejam.hu

 Üdvözlettel:

 a PÉNZ7 szervezői

 


Tisztelt Pedagógus!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói témával is bővült.

Ily módon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kap az iskolákban.

A témahét vállalkozási témájához kapcsolódóan is lehetőség van önkéntes bevonására. A vállalkozásoktól érkező, felkészült önkéntesek segítségével lehetőség nyílik a téma élményszerű, gyakorlati megismerésére, hiszen a vállalkozói sikerek és kudarcok megosztása, inspirációként szolgálhat a diákok számára.

A program ideje alatt a korábbi évek vállalkozási és pénzügyi tananyagai is elérhetővé válnak, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak.


 

Vállalkozói Témák

ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT

  2017 2018 2019
  Üzleti ötlet és együttműködés* Üzleti ötlet és együttműködés (üzleti ötlet, validálás, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés)* Problémafelismerés és üzleti ötlet*
7-8. osztály 3 tanóra 3 tanóra 3 tanóra
9-11. osztály 3 tanóra 3 tanóra 3 tanóra

* Minden korábbi évi tananyag és felkészítést segítő anyag (útmutatók, videók) online, ingyenesen elérhetőek és letölthetőek oldalunkról.

 

A Pénz7 vállalkozói oldalról első alkalommal az "üzleti ötlet és együttműködés" témával indult. A Pénz7 program részeként az elmúlt évek sikeres gyakorlatához hasonlóan a Magyar Bankszövetség szervezésében 2019-ben már 700 banki, illetve vállalkozói önkéntesek segítették a rendhagyó tanórák megvalósítását az iskolákban.

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány szakértői a speciális gazdálkodási tananyagok elkészítésével élményszerű, interaktív ismeretszerzéshez nyújtanak segítséget.  A PÉNZ7 szakmai együttműködő partnerei a pénzügyi és vállalkozói tudatosságra nevelésben természetes szövetségesként tekintenek a pedagógusokra. Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján pedig a pedagógusok is rájuk.

Újabb információért a 2020. évi témáról és a csatlakozás lehetőségéről látogasson vissza az oldalra rendszeresen augusztus végétől, szeptember elejéről!