Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

A Pénz7 2018-as pénzügyi témája: "Okosan a hitelekről"

A tudatos hitelválasztáshoz fontos tudni, hogy mi az a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel (MFL). Mit tudunk róla?

A 2017/2018. tanévben a Pénz7 témája az "Okosan a hitelekről" nevet kapta és egy kiemelten fontos ismeretanyagot fog tartalmazni,  mely nélkülözhetetlen a mindennapi pénzügyek terén. Éppen olyan fontos a jövő hitelvállalóinak, mint a ma családjainak.  A témához kapcsolódva összefoglaltunk néhány tudnivalót az MFL minősítési rendszeréről: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén májusban meghirdette a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek minősítési rendszerét.

A rendszer célja a bankrendszeri verseny erősítése, a hiteltermékek átláthatóságának és azok összehasonlíthatóságának növelése. A "Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel" minősítést csak meghatározott feltételeknek megfelelő, forint alapú banki lakáshitel-termékek nyerhetik el. A minősítési rendszerhez a hitelintézetek önként csatlakozhatnak. Mára szinte az összes lakossági kereskedelmi bank és takarékszövetkezet vállalta, hogy a rendszer feltételeinek megfelelve, a korábbi piaci átlaghoz képest mérten is kedvezőbb  lakáshiteleket kínálnak, és az ügyfelek kiemelten fogyasztóbarát kiszolgálást kapnak. Csak a rendszerhez csatlakozó hitelintézetek használhatják a minősítési rendszer logóját.

A fogyasztóbarát hitelekkel kapcsolatos információk Facebook oldalon is elérhetőek, valamint a www.minositetthitel.hu oldalon kalkulátor segítségével személyre szabottan a legkedvezőbb terméket is megtalálhatjuk.

« Vissza a Hírek oldalra