Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Szoros végjátékot hozott a Pénzügyes Teszt döntője

Lezárult egy újabb PÉNZ7 kísérőesemény, a DUE Médiahálózat és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közös pénzügyi játéka, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt 3. Az országos edukatív játék első fordulójában több mint 15.000 fiatal tette próbára tudását. A játék május 26-án a középdöntővel folytatódott és a döntővel fejeződött be.

 

 

A Pénzügyes Teszt azzal a céllal jött létre, hogy a tesztkitöltők játékos módon szélesítsék pénzügyi ismereteiket, magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket, és a megfelelő tájékozódás után hozzák meg a számukra legjobb döntést.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő játékosok e-mailben kaptak meghívást a személyes részvételű középdöntőre, amit 2023. május 26-án Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendeztünk meg.

Ezen a napon zajlott az országos játék döntője is, ahová a középdöntőkből a legjobb eredményt elért 10 játékos jutott be. Ők Petur András játékmester vezetésével egy izgalmas TV-kvízjáték keretében döntötték el, hogy kik vihetik haza a fődíjakat.

A játék félidejében már csak az legjobb 5 játékos, Füzi Réka, Bárdos Bianka, Gamos Patrik István, Lénárt Csongor és Kovács Bence maradt versenyben. Szoros versenyben Kovács Bence szerezte meg az első helyet, aki egy görögországi utazást nyert. A második helyezett Lénárt Csongor lett, aki egy MacBook nyert, a harmadik helyen Gamos Patrik István végzett, akik egy elektromos rollerrel lett gazdagabbak. A díjakat Dr. Zsolnai Alíz, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, Pénzügyi Szabályozási Főosztályának főosztályvezetője, Mészáros László, a Magyar Biztosítók Szövetségének informatikai főosztályvezetője és Dr. Borbély László, a Magyar Államkincstár elnöki tanácsadója adta át.

De nem csak a dobogósok térhettek haza értékes ajándékokkal. Az MNB-Edulab Kft. jóvoltából a döntő legfiatalabb játékosa, Bárdos Bianka egy 100.000 forint értékű utalványt kapott, amit Kiscsatári Ferenc, az MNB-Edulab Kft. képviselője adott át. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. is díjazta a döntősöket, a 4. – 10. helyezettek, Németh Réka, Jani Petra, Csonka Flóra, Lestál Patrik, Káldy Zoltán Attila, Bárdos Bianka és Füzi Réka egy-egy 30.000 forint értékű utalványt kaptak, amit Szabóné Vizi Beáta főosztályvezető adott át. A Magyar Bankszövetség jóvoltából a középdöntő legfiatalabb játékosát, Nagy Dániel egy 150.000 forint értékű utalványt kapott, amit Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs főtitkár helyettese adott át.
A Pénzügyes Tesztben nem csak a diákok, hanem az iskolák is nyerhettek. Az az iskola, ahonnan a legtöbb játékos töltötte ki az első forduló kérdéssorát (május 7-ig). Végül a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola (Szeged) végzett az első helyen, ők egy 150.000 forint értékű támogatást nyertek az iskola által kiválasztott osztály következő osztálykirándulásához. A nyereményüket Dr. Szayly József, a DUE alelnöke adta át.

A Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért, az Államadósság Kezelő Központ Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Államkincstár, a Diákhitel Központ Zrt. és a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatta.

Gratulálunk az idei nyerteseknek! A játék döntőjét szombattól bárki visszanézheti a due.hu-n, a DUE Facebook oldalán és a közeljövőben a közmédiában.

 

Forrás: DUE.hu

« Vissza a Hírek oldalra