Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Jubilál a 2023/2024. tanév PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahete

A Belügyminisztérium a 2023/2024. tanévben 2024. március 4-8. közötti időpontra hirdeti meg a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahetet. Tízedik alkalommal rendezzük meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7-et, amely az előző tanévben 1.100 iskola 145.000 diákjához ért el. A PÉNZ7 jubileumra tekintettel ebben a tanévben átfogó tematikával készülünk „Pénzügyi életleckék” címmel. A jubileum alkalmából javasoljuk, hogy lehetőleg több foglalkozást tartsanak az iskolák, ehhez különböző témacsomagokból és a hozzájuk tartozó online játékokból választhatnak majd.

A nevelési-oktatási intézmény a munkatervében meghatározott módon részt vehet a PÉNZ7-hez kapcsolódó programokon, illetve megszervezheti a pénzügyi tudatossággal és vállalkozói kompetenciafejlesztéssel összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat.

A témahét általános célja a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása, illetve a tanárok új pedagógiai módszerek kipróbálására való ösztönzése. A regisztráció során, az iskolák pedagógusai a programok megtartásához önkéntesek (pénzügyi területen, valamint vállalkozások működtetésében jártas szakemberek) közreműködését is kérhetik, nyitottabbá téve ezzel az iskolák világát. A programok teljesen ingyenesek, kizárólag szakmai célú projektek.

Az iskoláknak a jelentkezéshez online regisztrációs lehetőség áll rendelkezésre a honlapon, várhatóan 2023. november 13-ától. Erről, továbbá az egyes témahetek programjairól, a programokban való részvétel konkrétumairól a tanév folyamán további tájékoztatást adunk.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói kompetenciát fejlesztő digitális tananyagai tovább bővülnek, továbbá sikeres és ismert magyar vállalkozók történetei/esettanulmányai teszik izgalmassá a vállalkozói témát ebben a tanévben is.

A PÉNZ7 programjait színesíti:
- a tanári felkészülést a már megszokott módon mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik 2024. február elejétől.
- a diákok kísérőprogramokon, érdekes versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek;
- az iskolák a témahét keretében önkéntes pénzügyi, illetve vállalkozások működtetésében tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.

A programmal kapcsolatos folyamatosan bővülő aktuális információkért látogasson vissza oldalunkra máskor is!

« Vissza a Hírek oldalra