Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Aktuális kísérőprogramok a jubiláló PÉNZ7-en

Tízedik alkalommal indul el 2024. március 4-én a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét Magyarországon. A tanórák korcsoportonként kidolgozott anyagai regisztrációt és a honlapon történő bejelentkezést követően érhetőek el a „Tanároknak” és az „Önkénteseknek” menüpontok alatt (Tananyag 2024). Ugyanitt jelentkezhetnek partnereink a felkészítő webináriumokra. A korábbi tanévek órai anyagai folyamatosan felhasználhatók.

A PÉNZ7 jubileumra tekintettel ebben a tanévben átfogó tematikával készülünk „Pénzügyi életleckék” és „Gondolkozz és vállalkozz!” címmel. A jubileum alkalmából javasoljuk, hogy lehetőleg több foglalkozást tartsanak az iskolák, ehhez különböző, digitális lehetőségeket is tartalmazó témacsomagokból választhatnak. Az osztályfőnöki és egyéb (pl. állampolgári ismeretek, matematika) órák keretében megvalósuló élményalapú tanórai anyagok segítségével a pedagógusok és az önkéntesek interaktív módszerekkel ismertethetik meg a diákokat a pénzügyi és gazdálkodási, valamint a kiberbiztonsági alapfogalmakkal.

 

A tanórák megtartásához szakmai ÖNKÉNTESEK személyes vagy online részvételét igényelhetik a pedagógusok. Az önkéntesek brand-mentes módon, gyakorlati tapasztalatokkal támogatják az adott téma feldolgozását. Országszerte több száz önkéntes szakember áll rendelkezésre, hogy – az aktuális körülményekhez igazodva akár online bejelentkezve – még tartalmasabbá, gyakorlatiasabbá tegyék a PÉNZ7 órákat.

A pedagógusok regisztrációja folyamatos a témahét utolsó napjáig. Önkéntes fogadását azonban 2024. február 23-án éjfélig van lehetőségük kérni az óráikra és a felkészüléshez.

Az önkéntesek a regisztrációjukhoz szükséges megújult munkaadói intézményi kódról a belső kommunikációs csatornákon értesülhetnek; legkésőbb 2024. február 23-áig várjuk a jelentkezéseiket. 2024-ben minden intézményi kód megújításra került, így a korábbi évek kódjával nem lehet a jövőben regisztrálni.

Ezúton is köszönjük a beérkezett regisztrációkat a PÉNZ7-re! A témahét célja a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos, élményalapú fejlesztése, a témahét tanórán kívüli programjai is ezt támogatják. A jubileumi PÉNZ7-en számos kísérőprogramhoz kapcsolódhat minden iskola, akár PÉNZ7-es regisztráció nélkül: https://penz7.hu/kiseroesemenyek.cshtml

Az idei tanévben is díjazza a Pénzügyminisztérium azokat a tanárokat, diákokat és oktatási intézményeket, akik élen járnak a pénzügyi tudatosság fejlesztésében. A pénzjutalommal járó Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjra az oktatási intézmények fenntartója, vezetője, illetve az iskolai szülői munkaközösség tehet javaslatot. Bővebb információk a folyamatosan frissülő www.okosanapenzzel.hu honlapon lesznek elérhetők.

 

Kérjük, látogassanak vissza folyamatosan frissülő tartalomért a honlapunkra, vagy iratkozzanak fel a PÉNZ7 Facebook oldalára, hogy első kézből értesüljenek a friss hírekről.

Fejlesszük együtt a pénzügyi és a vállalkozói kultúrát!

« Vissza a Hírek oldalra