Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Tájékoztatás a Pénz7 2017/2018. tanévi programjába történő csatlakozásról

Az elmúlt három év kiemelkedő iskolai érdeklődése alapján 2018. március 5-9. között ismét megrendezésre kerül a Pénz7, a pénzügyi és vállalkozói témahét, kapcsolódva az European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz.

Tárgy: Tájékoztatás a Pénz7 2017/2018. tanévi programjába történő csatlakozásról

Tisztelt Intézményvezető Asszony!                                                                        

Tisztelt Intézményvezető Úr!

2017/2018. tanév rendjébe ismét bekerültek a köznevelési tartalmak megújulását is szolgáló témahetek. Az elmúlt három év rendkívül kedvező tapasztalatai és a kiemelkedő iskolai érdeklődés alapján 2018 márciusában ismét megrendezésre kerül a pénzügyi és vállalkozói témahét, a Pénz7. A magyarországi Pénz7 programsorozat az European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik.

A Pénz7 időpontja: 2018. március 5-9.

A pénzügyi és vállalkozói témahéten pénzügyi és vállalkozói ismeretek témáját is kínáljuk. Célunk, hogy a 2018. év pénzügyi témája, az „Okosan a hitelekről” mellett a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kapjon az iskolákban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMIprojektvezetése mellett a Pénz7 együttműködő szakmai partnerei és szervezői a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

Ezúton köszönjük Önöknek és tanár kollégáiknak, hogy az elmúlt három évben hozzájárultak a rendezvénysorozat európai szinten is példaértékű sikeréhez. Az Önök támogatásának, valamint a résztvevő mintegy 2000 pedagógus munkájának is köszönhetően a Pénz7 programsorozat az előző tanévben már több mint 160 ezer diákot ért el.

Amennyiben az Ön iskolája még nem vett részt a Pénz7 programban, most alkalmuk nyílik csatlakozni a kezdeményezéshez. Ha a korábbi években már bekapcsolódtak a témahét megvalósításába, jelentkezzenek ismét a programba még több pedagógus és diák bevonásával! Kérjük, csatlakozzanak a programhoz az idei tanévben is!

Regisztrálják iskolájukat, hogy minél több diák sajátíthasson el hasznos pénzügyi és vállalkozói ismereteket!

A projekthét keretében egy-egy iskolai tanórába a pénzügyi téma esetén önkéntes pénzügyi szakemberek, illetve a vállalkozói kompetenciafejlesztő órákba tapasztalt önkéntes vállalkozók is bekapcsolódhatnak az erre igényt tartó iskolák számára. Az osztályfőnöki és egyéb (pl. életvitel, matematika) órák keretébenmegvalósuló élményalapú tanórai anyagok segítségével a pedagógusok – akár pénzügyi vagy vállalkozó önkéntes szakértő bevonásával – interaktív módszerekkel ismertethetik meg a diákokat a pénzügyi és gazdálkodási alapfogalmakkal. A tanórai anyagok és a kapcsolódó tanári segédletek, valamint a felkészítő anyagok magas szakmai színvonalát az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének (EKE OFI) lektorálása biztosítja.

A 2018. évi tananyag fő témái:

- pénzügyi témakörben: Okosan a hitelekről;

- vállalkozói témakörben: Üzleti ötlet és együttműködés (üzleti ötlet, validálás, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés).

A program ideje alatt a korábbi évek pénzügyi tananyagai is elérhetővé válnak, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően akár a családi költségvetés-készítés vagy a pénzügyi tervezés és takarékosság, okos bankolás (korszerű pénzkezelés) tananyagaiból is válogathatnak.

A szakértők által összeállított 2018. évi képzési anyag az alábbiakat tartalmazza:

- pénzügyi témakörben: 45 perces gyakorlatorientált tananyag 3 korcsoport (5-6. osztály, 7-8. osztály, 9-11. osztály) számára kifejlesztve, valamint a 7-8. évfolyam számára további 3*45 perces tananyag a Küldetések a pénz világában című tankönyv alapján; a 9-11. évfolyam számára további 4*45 perces e-learning tananyag az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv alapján;

- vállalkozói témakörben: 3*45 perces gyakorlatorientált elektronikus tananyag 2 korcsoport (7-8. osztály és 9-11. osztály) számára kifejlesztve;

- mindkét témakörben pedagógus segédlet és felkészítő anyag.

A Pénz7 iskolai regisztrációja:

- 2017. október 16-tól online regisztrációs lehetőség áll rendelkezésre a www.penz7.hu oldalon - amennyiben a korábbi években már regisztrált, akkor is szükséges az újbóli évenkénti bejelentkezés;

- az iskolák egy kapcsolattartó személyen keresztül végezhetik el a regisztrációt, ezután van lehetőség az intézmény minden érdeklődő tanára számára regisztrálni;

- a regisztráció során kérjük, jelöljék meg, hogy pénzügyi és/vagy vállalkozói témában szeretnének órát tartani, illetve önkéntes szakértőt fogadni (mindkét témakör is választható, de külön regisztráció szükséges hozzá);

- a szervezők felajánlására az első 500, pénzügyi témára december 1-éig regisztráló iskola előzetesen megkapja az óraterveket és a tanári segédleteket kinyomtatva is;

- a vállalkozói témában online letölthető tananyagok állnak majd rendelkezésre;

- a pénzügyi és vállalkozói témahét tananyagai valamennyi regisztrált tanár számára letölthetőek lesznek a www.penz7.hu oldalról.

A regisztráció ideje: 2017. október 16. - 2017. december 1. 24:00 óra.

Minden regisztráló intézmény „Pénz7 iskola – a tudatosan gazdálkodó diákokért” logót kap a szervezőktől, ezzel is elismerve aktív tevékenységüket a gazdasági-pénzügyi nevelés terén.

A Pénz7 kísérő programjai:

- e-learning alapú pedagógus-felkészítő oktatás, amely a 120 órás továbbképzési keretbe beszámítható (5 órában);

- interaktív vetélkedők, versenyek, pályázatok, amelyek segítenek játékosan fenntartani a tanulók figyelmét a téma iránt.

A kísérőprogramokról és a tanárfelkészítések időpontjáról a későbbiekben részletes tájékoztatást küldenek a szervezők.

A Pénz7 www.penz7.hu honlapja folyamatosan frissülő tartalommal vár minden érdeklődőt.

Javaslom, éljenek a lehetőséggel, és fejlesszük együtt a pénzügyi kultúrát és a vállalkozói ismereteket!

Együttműködésünkben bízva, üdvözlettel:

Budapest, 2017. október 12.

Dr. Maruzsa Zoltán

« Vissza a Hírek oldalra