Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

2017-BEN IS JÖN A PÉNZ7! Készüljünk rá együtt!

Kedves Érdeklődő! Az alábbiakban néhány hasznos információval szeretnénk szolgálni a közelgő Pénz7 2017 eseményeiről.

- A Pénz7 – a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete - 2017-ben március 6. és 10. között kerül megrendezésre Magyarországon.

- A Pénz7 témája 2017-ben: „Bankoljunk okosan!”, emellett a témahét kiegészül egy vállalkozói kompetenciafejlesztő/ gazdálkodási témakörrel is .

- Az iskolai REGISZTRÁCIÓ várhatóan 2016. november 15-től veszi kezdetét a Pénz7 hivatalos honlapján, ahol ismételten aktiválódik majd a weblap jobb oldalán lévő regisztrációs fül.

- Azok az iskolák, amelyek 2015-ben vagy 2016-ban már részt vettek a Pénz7 programban, idén is kapnak meghívót/értesítést a 2017-es programról. Kérjük, most ismételten regisztráljanak a Pénz7-re. A 2017-es programsorozat „Bankoljunk okosan!” témakörének dokumentumait adott évben a regisztráló iskolák számára tesszük elérhetővé. A vállalkozói témához külön tematika és tanári segédlet lesz elérhető a regisztráló iskolák számára.

- Fenntartótól függetlenül bármely magyarországi alap- és középfokú oktatási intézmény (általános és/vagy középiskola) regisztrálhat az eseményre. Az iskola a regisztrációjával azt vállalja, hogy a Pénz7 időszakában, résztvevő osztályonként legalább egy tanórát megtart a témában. Az osztályok száma és létszáma nem megszabott.

Pénzügyi ismeretek tananyagok:

  • A pénzügyi tananyagok idén is a Pénziránytű Alapítvány szakértő pedagógusainak fejlesztésében készülnek el, s az OFI és gyakorló pénzügyi szakemberek lektorálását és próbatanításokat követően kerülnek a Pénz7 programba. A tananyagokat három korosztály számára dolgozzák ki (5-6., 7-8., 9-11. évfolyam) a korcsoporti sajátosságok, ismeretek figyelembevételével.
  • korábbi évek (2015-2016) Pénz7 programjainak elektronikus tananyaga továbbra is elérhető és alkalmazható!  Weblapunkon ITT (link) találhatóak meg és tölthetőek le.

Vállalkozói kompetenciafejlesztő/ gazdálkodási tananyagok:

  • A 2017-es évtől a témahét részeként vállalkozói kompetenciafejlesztő-gazdálkodási tananyagok lesznek elérhetőek a regisztrált iskolák számára, amelyek elektronikus úton lesznek letölthetőek.
  • A tananyagok általános iskola 7., 8. valamint középiskolás évfolyamok számára készülnek.
  • A hét gazdálkodási témái: üzleti ötlet és együttműködés
  • Tervezett órakeret 3 iskolai tanóra, amely a fenti két téma feldolgozására kompetenciafejlesztő játékkal és vállalkozói önkéntes előadással egészül ki.
  • Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan ebben az esztendőben is lehetőség nyílik rá, hogy magyarországi bankokból, illetve - 2017-ben először - vállalkozásoktól érkező, felkészült önkéntesek segítségével valósuljon meg a program az iskolákban, még színesebbé, érdekesebbé téve a diákok számára a tanóra megtartását. Az önkéntesek fogadására az iskolák az online regisztrációs lapon tudnak jelentkezni!

- A Pénz7 során az iskolai programokban banki vagy egyéb vállalati márkák, brandek, konkrét termékek nem kerülnek említésre!

Köszönjük, hogy együtt dolgozunk a pénzügyi tudatosság és a vállalkozói, gazdálkodási  kompetenciák fejlesztésén!

Sikeres felkészülést, eredményes Pénz7 órákat, eseményeket kívánunk!

« Vissza a Hírek oldalra