Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

A Pénz7 2018/2019. tanévi programjai

Mivel a budapesti iskolákban szinte kivétel nélkül vannak már önkéntesek, megkérjük a regisztrált és még regisztráló iskolákat, hogy amennyiben tehetik, önkéntesek fogadásával együtt regisztráljanak, illetve módosítsák ennek megfelelően korábbi regisztrációikat.

A témahét új pénzügyi témája a befektetés. Az „Okosan a befektetésekről” pénzügyi fókusztéma oktatási anyaga az előző tanévek gyakorlatát követve az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, játékosan, színesen, szemléltető eszközök segítségével, élményszerűen ad át, dolgoz fel ismereteket. A „Problémafelismerés és üzleti ötlet” (problémák felismerése, megoldások keresése, társadalmi vállalkozás, üzleti ötlet, validálás, csapatmunka és együttműködés) a tanév vállalkozói témája.

A program ideje alatt a korábbi évek pénzügyi tananyagai a továbbiakban is elérhetőek, így a csatlakozó iskolák a helyi igények és a diákok felkészültsége szerint akár a családi költségvetés-készítés vagy a pénzügyi tervezés és takarékosság, továbbá a korszerű pénzkezelés vagy hitelezés tananyagaiból is válogathatnak.

Ebben a tanévben - folytatva az előző tanévi gyakorlatot - a pedagógusok felkészítésében webináriumi, illetve e-learning alapú pedagógus-felkészítő oktatást tartunk (a 120 órás továbbképzési keretbe beszámítható 5 órában). Ezek elérhetőségéről és időpontjáról a www.penz7.hu oldalon olvashatnak további információkat, valamint a Pénz7 pénzügyi témájára regisztrált tanárok elektronikus értesítést is kapnak a szervezőktől.

Örömmel látjuk, hogy már több mint 800 iskola jelentkezett a programra. A regisztrációra a Témahét kezdetéig, azaz 2019. február 24-ig van lehetőség a www.penz7.hu oldalon.

Az iskolai regisztráció határideje: 2019. február 24. 24:00 óra.

Minden regisztráló intézmény „Pénz7 iskola – a tudatosan gazdálkodó diákokért” logót kap a szervezőktől, ezzel is elismerve aktív tevékenységüket a gazdasági-pénzügyi nevelés terén.

Mivel a budapesti iskolákban szinte kivétel nélkül vannak már önkéntesek, megkérjük a regisztrált és még regisztráló iskolákat, hogy amennyiben tehetik, önkéntesek fogadásával együtt regisztráljanak, illetve módosítsák ennek megfelelően korábbi regisztrációikat.

A Pénz7-hez kapcsolódó kísérőeseményként elindult a BankVelem PénzOkos Kupa, az 1. online forduló január 16-tól elérhető a https://www.penzokoskupa.hu/ felületen. Az általános iskolások országos tudáspróbáján a diákok nemcsak tudást, de értékes ajándékokat is nyerhetnek. A versenyre 3 fős csapatok jelentkezhetnek a PÉNZ7 során megszervezett 3. online forduló végéig bármikor, és minden forduló kitöltéséért levásárolható OkosPontokat kaphatnak a PontSzámlájukra. A verseny 3 online fordulóból, valamint egy megyei, egy regionális és egy országos döntőből áll. A 3. online fordulóra a Pénz7 hetén kerül sor, ennek témája a Pénz7 fókusztémája, a befektetés, megtakarítás lesz. A tudásversenyen résztvevő nyertes csapatok iskolái is értékes díjazásban részesülnek. A döntő 2019. május 20-án, Budapesten lesz. Nevezés és további információk a www.penzokoskupa.hu honlapon találhatók.

A középiskolások és tanáraik számára 2019-ben már harmadik alkalommal nyílik lehetőség – értékes nyereményekért – kipróbálni a tőzsde izgalmas világát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékán, a Részvényfutamon. A versenyzők 2019. február 25. és március 29. között tehetik próbára befektetési érzéküket virtuális tőkével és valódi részvényekkel a BÉT honlapjáról elérhető játékban.

A Pénz7 www.penz7.hu honlapján folyamatosan frissülő tartalommal tájékoztatjuk Önöket.

« Vissza a Hírek oldalra