Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Indul a PÉNZ7! Tájékoztatás a PÉNZ7 2019-es kísérőprogramjairól

Témahetünk célja a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos, élményalapú fejlesztése, a témahét tanórán kívüli programjai is ezt támogatják. Amennyiben még nem csatlakoztak az idei programhoz, akkor is érdemes a kísérőprogramokat kipróbálni. Az idei PÉNZ7-hez kapcsolódva az alábbi kísérőprogramokra hívjuk fel a figyelmet.

1. A BankVelem PénzOkos Kupa, a PÉNZ7 keretében évente meghirdetett országos pénzügyi tudásverseny felső tagozatos diákok számára. A versenyen 3 fős csapatok indulhatnak - felkészítő tanár támogatásával. A verseny 3 online fordulóból, egy megyei elődöntőből és egy regionális középdöntőből, valamint egy országos döntőből áll. A versenyre folyamatosan lehet jelentkezni márciusig, a zárása 2019 májusában várható. A döntő a Magyar Nemzeti Bankban neves zsűri előtt, értékes díjakért zajlik a kilenc legjobb csapat részvételével. A jelentkezésről és a játék menetéről bővebb információkat talál a www.penzokoskupa.hu oldalon.

 

2. Az Európai Pénzügyi Kvíz (az Európai Pénzhetet szervező Európai Bankföderáció és a Kahoot együttműködésében) a pénzügyi műveltséggel, digitális fizetéssel és biztonsággal, a pénzhasználattal és a kapcsolódó matematikai alapokkal foglalkozik -főként középfokú iskolások számára ajánlott. Az idei PÉNZ7-en új feladatsorok várják a játékos kedvűeket, amelyek megtalálhatók a PÉNZ7 honlapján a https://www.penz7.hu/penz7-kviz.cshtml hivatkozáson.

 

3. A középfokú iskolások és tanáraik számára 2019-ben már harmadik alkalommal nyílik lehetőség kipróbálni a tőzsde izgalmas világát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékán, a Részvényfutamon. A 9-14. évfolyamos versenyzők 2019. február 25. és március 29. között tehetik próbára befektetési érzéküket virtuális tőkével és valódi részvényekkel a BÉT honlapjáról elérhető játékban. A játékban való részvétel ingyenes és önkéntes, jelentkezni tudnak a https://bet.hu/reszvenyfutam regisztrációs linken.

 

4. A Képben vagy? pályázat célja, hogy PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahéthez kapcsolódóan a fiatalok bemutassák (pl. videó, plakát, banner révén), mit jelent vállalkozónak lenni, miért érdemes felkészülni a vállalkozóvá válásra, miért fontos a vállalkozói nevelés. A pályaművek két kategóriában kerülnek díjazásra: szakmai zsűrizés és közönségszavazatok alapján. A díjak átadására a PÉNZ7 hivatalos megnyitóján kerül sor 2019. február 25- én az MNB székházában. A pályaműveket a http://ejam.hu/penz7/ felületen tudják benyújtani a diákok.

 

További kapcsolódó programokról olvashatnak a Kísérőprogramok menüpontban.

« Vissza a Hírek oldalra