Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

A tanárok 2018-as PÉNZ7-re való felkészülése és a diákoknak szóló e-learning elérése

A magyarországi PÉNZ7 negyedik évében korszerű módon, e-learning tananyaggal segítjük az órákat tartó pedagógusok szakmai felkészülését a hitelezés témájára.

A hitelezéshez kapcsolódó háttértudás megszerzéséhez, felfrissítéséhez készült 5 órás e-learning tananyag a PÉNZ7-en a témában órá(ka)t tartó általános iskolai és középiskolai tanároknak készült és célja, hogy a hitelezés témáját alaposabban nem ismerők számára is biztosítsa az órák megtartásához szükséges szakmai háttértudást. A felkészülést segítő tananyag 2018. február 12-től érhető el külön regisztráció után.

Minden pedagógusnak, aki 2018. február 12. és március 9. között legalább 5 tanórányi időt eltölt az e-learning rendszerben és kitölti a záró tesztet, a kurzus elvégzéséről igazolást adunk, amely az intézményvezető döntése alapján beszámítható a hétévente teljesítendő 120 órás továbbképzési kötelezettségbe. A tananyagban való haladás az egyéni tempótól függ, a becsült szükséges idő 120 – 240 perc, amely az e-learning rendszerben akár több részletben is teljesíthető.

A tananyag 2018. február 12-től érhető el a https://elearning.penziranytu.hu/ címen, a belépéshez regisztráció szükséges.

A PÉNZ7-re 2018. február 9-én 12:00-ig regisztrált minden tanár e-mailben automatikusan kap egy egyéni, személyre szabott regisztrációs kódot, amelyet az ott leírt módon aktiválva történhet meg a belépés. Természetesen az órák megtartásához a képzésen való részvétel nem kötelező, aki nem szeretne élni a lehetőséggel, önállóan is felkészülhet a www.penz7.hu honlapon található egyéb segédanyagok (útmutatók, bemutató órákról készült filmek) segítségével.

A PÉNZ7-re később regisztráló tanárok részére a program kezdetéig minden pénteken (február 16., február 23., március 2.) küldjük meg a hozzáféréshez szükséges kulcskódot tartalmazó e-mailt, ők ezután tudnak a felkészülést segítő tananyaghoz hozzáférni.

Az e-learning tananyag felületének kezelése nem bonyolult, de igény szerint segítségképpen az erről szóló felkészítő webinárium rögzített változata megtekinthető a https://youtu.be/s2wJdzsMcNk linken.

Felhívjuk a középiskolás korosztályt tanító pedagógusok figyelmét, hogy alternatív lehetőségként az Okosan a hitelekről c. tanóra mellett diákjaiknak a PÉNZ7-re elkészült az Iránytű a pénzügyekhez c. tankönyv hitelezéssel foglalkozó 4 leckéjének e-learning változata is. Ez a digitális tananyag 2018. február 26-tól érhető el, szintén a https://elearning.penziranytu.hu/ címen. A diákok meghívó e-mail nélkül tudnak regisztrálni az oldalon. Használatát javasoljuk például projektnap, szakkör, otthoni szorgalmi feladat keretében a PÉNZ7-en, de a tananyag elérhető lesz a tanév végéig.

Az iskolák regisztrált tanárainak lehetősége nyílik arra, hogy az iskola, illetve ezen belül osztályaik diákjainak a tananyagban történő haladását, valamint az e-learning részét képező nyitó és záró tesztjeinek eredményét nyomon kövessék. (Ennek módját szintén bemutatja https://youtu.be/s2wJdzsMcNk. linken megtekinthető rögzített webinárium).

« Vissza a Hírek oldalra