Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

PÉNZ7 kísérőprogramok

A PÉNZ7 célja a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos, élményalapú fejlesztése, a témahét tanórán kívüli programjai is ezt támogatják. Amennyiben még nem csatlakoztak az idei programhoz, akkor is érdemes az alábbi kísérőprogramokat kipróbálni:

 

A BankVelem PénzOkos Kupa a PÉNZ7 keretében évente meghirdetett országos pénzügyi tudásverseny felső tagozatos diákok számára. A versenyen 3 fős csapatok indulhatnak - felkészítő tanár támogatásával. A verseny 3 online fordulóból, egy online megyei elődöntőből és egy regionális középdöntőből, valamint egy országos döntőből áll. A versenyre folyamatosan lehet jelentkezni az online fordulók végéig, azaz február 28-ig. A májusi döntő a Magyar Nemzeti Bankban neves zsűri előtt, értékes díjakért zajlik a kilenc legjobb csapat részvételével. A jelentkezésről és a játék menetéről bővebb információkat talál a www.penzokoskupa.hu oldalon.

 

A BankCode versenyt a Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány második alkalommal hirdeti meg. A négyfordulós, középiskolásoknak szóló, országos pénzügyi csapatversenyre 2020. február 14-ig regisztrálhatnak a 3 fős diákcsapatok, akiknek felkészülését a Pénziránytű Alapítvány tankönyvei és e-learning anyagai segítik. A második fordulót követően a verseny két ágon folytatódik, így biztosítva többletlehetőséget a Pénziránytű Iskolahálózat diákjai számára. A jelentkezésről és a versengés módjáról részletesebben a https://bankcode.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

A felső tagozatosok és főként a középiskolások számára lehetőség nyílik próbára tenni a digitális biztonság - korszerű pénzkezelés tananyaghoz kapcsolódó felkészültségüket a hacker támadások kereszttüzében álló világunkban. A Magyar Bankszövetség online kvízjátékán, az 50 kérdéses Digitális Szimat Kvízen a 7-14. évfolyamos versenyzők 2020. március 2-14. között tehetik próbára a digitális biztonság témakörben megszerzett tudásukat. A 10 legjobb játékos valós időben, verseny keretében méri össze ismeretei pontosságát és gyorsaságát, értékes nyereményekért. A játék a PÉNZ7 honlapján lesz elérhető a PÉNZ7 KVÍZEK menüpontban a verseny ideje alatt. A játékban való részvétel lehetősége nyitott és kötelezettségektől mentes bárki számára.

 

A középiskolások és tanáraik számára 2020-ban már negyedik alkalommal nyílik lehetőség kipróbálni a tőzsde izgalmas világát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékán, a Részvényfutamon. A 9-14. évfolyamos versenyzők 2020. március 2-27. között tehetik próbára befektetési érzéküket virtuális tőkével és valódi részvényekkel a BÉT honlapjáról elérhető játékban. A játékban való részvétel ingyenes és önkéntes, jelentkezni márciusban tudnak a https://bet.hu/reszvenyfutam regisztrációs linken.

 

A JAM Videóinterjú pályázatának célja, hogy a PÉNZ7-hez kapcsolódóan a fiatalok bemutathassák egy rövid videóban, mit jelent vállalkozónak lenni, miért érdemes felkészülni a vállalkozóvá válásra, miért fontos a vállalkozói nevelés. Ebben egy általuk felkért vállalkozó lesz segítségükre, akivel egy néhány kérdésből álló interjút kell készíteniük a vállalkozási tapasztalatokról. A pályaművek két kategóriában kerülnek díjazásra: általános iskola 7-8. osztályos, valamint középiskolás korcsoport alapján szakmai zsűri választja ki a két legértékesebb pályamunkát. A díjak átadására 2020. február 28-án, a PÉNZ7 hivatalos megnyitóeseményén kerül sor Budapesten, a Pénzügyminisztériumban.

A pályaműveket a http://tiny.cc/videointerju linken tudják benyújtani a diákok.

 

A PÉNZ7 záróeseményeként kerül megrendezésre a Nagy Diák Pénzügyes Teszt döntője 2020. március 6-án a Pénzügyminisztériumban. A DUE Médiahálózat és támogatói azért indították el ismét ezt az országos játékot, hogy a résztvevő fiatalok magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket és megfelelő tájékozódás után jó döntéseket hozzanak.

A három fordulóból álló Teszt első szakasza online zajlik. Az itt legjobb eredményt elérő diákok a további fordulókban kapnak lehetőséget a döntőbe kerülésre. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt. Az online teszt számítógépen és okostelefonon is kitölthető egészen 2020. február 16-ig a www.nagypenzugyesteszt.hu oldalon.

 

« Vissza a Hírek oldalra