Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Több tízezer diák várja az önkénteseket 2021-ben is

Közel 500 iskola jelentkezett a programba januárig. Több száz szakértő önkéntes részvételét kérik és várják szerte az országban különböző korosztályokban a diákok a legújabb PÉNZ7-en is.

A PÉNZ7 program 2021. március 1-5. között kerül országszerte az iskolákba, rendhagyó, akár online tanórákkal, vagy tanórán kívüli megvalósítással. A "Tudatos pénzkezelés a családban - CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS" című tananyag került a pénzügyi téma fókuszába, amely a 2015-ös családi költségvetés témájú órák aktualizált változata. A vállalkozói témakörben pedig az „InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!” lesz a fókusztéma.

A program ideje alatt a korábbi évek minden tananyaga elérhető, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igények és a diákok felkészültsége szerint válogathatnak ezekből a tananyagokból is. Kérjük a pedagógusokat, éljenek a lehetőséggel és jelezzék igényüket a regisztráció során önkéntes szakemberek közreműködésére.

A program kiemelten fontos eleme már hetedik éve az önkéntesek tanórai bekapcsolódása.

Az önkéntes szakemberek közreműködése az alábbi módokon valósulhat meg:

  • személyes óralátogatás alkalmával, ha COVID-19 koronavírus járvány kezelése lehetővé teszi
  • online becsatlakozással, ha az iskola technikai felszereltsége ezt lehetővé teszi
  • mentorként, a választott pedagógus felkészülését támogatva személyes tapasztalatok és szaktudás megosztásával

A European Money Week és a hazai PÉNZ7 alapszabálya szerint a teljes hét iskolai programjai NON-BRANDED-ek, más szóval gazdálkodó szervezet saját nevével nem vehet részt rajta, kereskedelmi brand, logó nem jelenhet meg az iskolákban, és for profit cég nem végezhet marketing, PR tevékenységet az iskolai események során. Ezt a szabályt az egyéni regisztráció során, a felhasználói feltételekkel együtt minden jelentkező elfogadja.

Az önkéntesek a PÉNZ7 küldötteként, pénzügyi vagy vállalkozási szakértőként vesznek részt a programban; egy olyan tanóra megtartásába kapcsolódnak be, melynek teljes tudásanyagát felkészült pedagógus csapat állította össze, és a projektvezető, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére a magyarországi tananyagok fejlesztésével foglalkozó Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete lektorált. Az önkéntesek felkészüléséhez részletes elektronikus segédletet és a kiválasztott iskola pedagógusával személyes összeköttetést biztosítunk. A regisztrált önkénteseknek e-mailben küldünk a részletekről a tájékoztatást.

Az önkéntesek intézményi kóddal regisztrálhatnak a PÉNZ7 portálon (így igazolják, hogy olyan intézményből érkeznek, amely tagja vagy partnere a program szervezőinek).

A tavalyi évben megadott intézményi kódok továbbra is érvényesek. Ezekről külön emlékeztető levelet küldünk az elmúlt évben már önkénteseket küldő intézmények koordinációs munkatársai számára. Ha a levél nem érkezik meg 2021. január 5-én nap végéig kérjük, jelezzék az info@penz7.hu címen.

A regisztráció a www.penz7.hu portálon történik, a jobb felső sarokban lévő regisztrációs gomb segítségével. Aki korábban regisztrál, több iskola közül választhatja ki a számára legmegfelelőbb partneriskolát.

Sikeres regisztrációt és felkészülést kívánunk!

 

 

 

« Vissza a Hírek oldalra