Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Tájékoztatás a Pénz7 2017/2018. tanévi programjáról

Tisztelt Intézményvezető Asszony! Tisztelt Intézményvezető Úr!
A 2017/2018. tanévi Pénz7 köznevelési témahéttel kapcsolatban aktuálisan az alábbiakról tájékoztatom, illetve hívom fel figyelmét.

1. A témahét új pénzügyi témája a hitel - a Pénz7-en résztvevő pedagógusok legnagyobb számban erre tettek javaslatot. Az „Okosan a hitelekről” pénzügyi fókusztéma oktatási anyaga az előző tanévek gyakorlatát követve az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, játékosan, színesen, szemléltető eszközök segítségével, élményszerűen ad át, dolgoz fel ismereteket. Az „Okosan a hitelekről” mellett az „Üzleti ötlet és együttműködés” a vállalkozói téma. Felhívom figyelmét arra, hogy a program ideje alatt a korábbi évek pénzügyi tananyagai a továbbiakban is elérhetőek, így a csatlakozó iskolák a helyi igények és a diákok felkészültsége szerint akár a családi költségvetés-készítés vagy a pénzügyi tervezés és takarékosság, továbbá a korszerű pénzkezelés tananyagaiból is válogathatnak.

2. Újdonságként  ebben  a  tanévben  a  pedagógusok  felkészítésében  webináriumi, illetve e-learning alapú pedagógus-felkészítő oktatást vezettünk be (a 120 órás továbbképzési keretbe beszámítható 5 órában). Ezek elérhetőségéről és időpontjáról a www.penz7.hu oldalon olvashatnak további információkat, valamint a Pénz7 pénzügyi témájára regisztrált tanárok elektronikus értesítést is kapnak a szervezőktől.

3. Örömmel tájékoztatom Önt, hogy már 1000 iskola jelentkezett a programra. A regisztrációra a Témahét kezdetéig, azaz 2018. március 5-ig van lehetőség a www.penz7.hu oldalon.

A regisztráció határideje: 2018. március 4. 24:00 óra.

4. Minden regisztráló intézmény „Pénz7 iskola – a tudatosan gazdálkodó diákokért” logót kap a szervezőktől, ezzel is elismerve aktív tevékenységüket a gazdasági-pénzügyi nevelés terén.

5. A Pénz7-hez kapcsolódó kísérőeseményként elindult a Pénziránytű-BankVelem PénzOkos Kupa, az 1. online forduló már elérhető a https://www.penzokoskupa.hu/ felületen. Az általános iskolások országos tudáspróbáján a diákok nemcsak tudást, de értékes ajándékokat is nyerhetnek. A versenyre 3 fős csapatok jelentkezhetnek a Pénz7 során megszervezett 5. online fordulóig bármikor, és minden forduló kitöltéséért levásárolható OkosPontokat kaphatnak a PontSzámlájukra. A verseny 5 online fordulóból, egy regionális és egy országos döntőből áll. Az 5. online fordulóra a Pénz7 hetén kerül sor, amelynek témája a Pénz7 fókusztémája, a hitel lesz. Ezen a fordulón külön ajándékokat sorsolnak ki a kitöltő diákok között. A tudásversenyen résztvevő nyertes csapatok iskolái is értékes díjazásban részesülnek. A döntő 2018. május 4-én, Budapesten lesz. Nevezés és további információk a www.penzokoskupa.hu honlapon találhatók.

A Pénz7 www.penz7.hu honlapján folyamatosan frissülő tartalommal tájékoztatjuk Önöket.

Javaslom, éljenek a lehetőséggel, és fejlesszük együtt a pénzügyi kultúrát, valamint a vállalkozói ismereteket!

Együttműködésünkben bízva, üdvözlettel:

Budapest, 2018. január 19.

Dr. Maruzsa Zoltán

« Vissza a Hírek oldalra