Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Okosórákat nyertek a Digitális Szimat Kvíz nyertesei

Lezárult a PÉNZ7 és a Global Money Week kísérőeseményként meghirdetett online diákvetélkedő, melynek fókuszában idén márciusban a digitális fizetési módok és a digitális biztonság álltak. A közzétett kvízeket közel 1600 lelkes fiatal töltötte ki, a két korcsoportban meghirdetett verseny döntősei a 10-14 évesek között 150, míg a 15-21 évesek 315 játékosa mérettette meg magát az online versenyben.

A több tucat korszerű fizetési móddal, PIN-kód- és jelszóvédelemmel és egyéb, a digitális biztonsággal kapcsolatos kérdést a Magyar Bankszövetség, a Mastercard, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet, a Pénziránytű Alapítvány szakértői dolgozták ki, valamint a FINTELLIGENCE Pénzügyi Kultúra Központok munkatársai lektorálták. A Digitális Szimat Kvíz gyakorló feladatsorán legmagasabb pontszámot elérő 10-10 játékos kapott meghívást a döntőbe. Minden döntős teljesítményét értékes ajándékokkal jutalmazták a szervezők.

A 10-14 éves korcsoport első helyezettje Sárik Zsófia, a Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium 13 éves tanulója lett, míg a 15-21 éves korcsoportban a legjobbnak Nagy Marcell Zalán bizonyult, aki az Újpesti Babits Mihály Gimnázium 15 éves tanulója.

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Forrás: Okosan a pénzzel

« Vissza a Hírek oldalra