Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Már hivatalos! Elkezdődött a PÉNZ7 szervezése - Tájékoztatás a 2021/2022. tanév köznevelési témaheteiről

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár hivatalos levelében tájékoztatta a köznevelési intézményvezetőket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2021/2022. tanévben az alábbi időpontokra hirdeti meg a köznevelési témaheteket:
- a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahetet 2022. március 7-11. között,
- a Digitális Témahetet 2022. április 4-8. között,
- a Fenntarthatósági Témahetet 2022. április 25-29. között.

Ezzel hivatalosan is kezdetét vette a PÉNZ7 szervezése.

 

 

A témahetek általános célja a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása, illetve a tanárok új pedagógiai módszerek kipróbálására való ösztönzése. Az iskolák a programok megtartásához önkéntesek (pénzügyi, természet- és környezetvédelmi, infokommunikációs, valamint vállalkozások működtetésében jártas szakemberek) közreműködését is kérhetik, nyitottabbá téve ezzel az iskolák világát. A programok teljesen ingyenesek, kizárólag szakmai célú projektek.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektgazdaként kapcsolódik be a témahetek programjaiba. A programok a köznevelés jelenlegi struktúrájában új irányokat nyithatnak meg, ezért fontos minél szélesebb körű kipróbálásuk és a tapasztalatok visszajelzése. A programok megvalósításához szakmai segítséget biztosítunk: az oktatási anyagok, segédletek hozzáférhetők, a témahetek honlapjáról online letölthetők. A témahetek digitális környezetben alkalmazható megoldásokkal is készülnek.

Az iskoláknak a jelentkezéshez online regisztrációs lehetőség áll rendelkezésre. Erről, továbbá az egyes témahetek programjairól, a programokban való részvétel konkrétumairól a tanév folyamán további tájékoztatást biztosítunk..

A 2021/2022-es tanévben immár nyolcadszorra rendezzük meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7-et, amely az elmúlt tanévben 1.122 iskola több mint 171.500 diákjához ért el.
A 2022-es PÉNZ7 pénzügyi témája a Pénzügyi tervezés és megtakarítások, amely kiemelten fontos alapozó ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói kompetenciát fejlesztő, vállalkozói ismeretek témát is kínál. A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.
A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok érdekes versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében önkéntes pénzügyi, illetve vállalkozások működtetésében tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.
A program folyamatosan bővülő aktuális információi elérhetők lesznek a honlapon.

Az tájékoztatólevél teljes terjedelmében elérhető a megfelelő menüpontban, IDE kattintva.

 

« Vissza a Hírek oldalra