Főoldal

HÍREK, ESEMÉNYEK

Indul a 200 ezer diák pénzügyi és vállalkozói ismereteit erősítő PÉNZ7 programsorozat

A kormány pénzügyi tudatosság fejlesztéséről szóló stratégiájának legfontosabb célja, hogy a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez és az öngondoskodási formák kiválasztásához megfelelő pénzügyi ismereteket biztosítson a magyar családoknak – hangsúlyozta Varga Mihály a PÉNZ7 nyitórendezvényén. A programsorozatot március 2-6. között rendezik meg, több mint 1100 iskola 207 ezer diákjának mintegy 900 önkéntes szakember tart 11 500 órát.

Tovább »

Indul a PÉNZ7! Tájékoztatás a PÉNZ7 kísérőprogramjairól

Jövő hétfőn indul el a hatodik PÉNZ7 Magyarországon. A rendelkezésre álló adatok alapján, az idén regisztrált több mint 1.000 iskola mintegy 200 ezer diákja, 10 ezer rendhagyó tanórán vesz részt a programban. Minden korábbi évnél több önkéntes pénzügyi szakember és vállalkozó tartotta fontosnak, hogy személyes tapasztalatával még hitelesebbé tegye a tanórákat a diákok számára. Számuk idén meghaladja a 800 főt.

Ezúton is köszönjük, ha Önök is regisztráltak a programba, és együtt lehetünk részesei az évről évre bővülő témahétnek! Az önkéntesek regisztrációja lezárult, de az iskolák és pedagógusaik, ha eddig nem jelentkeztek, akkor március 6-áig még megtehetik!

 

Tovább »

PÉNZ7 kísérőprogramok

A PÉNZ7 célja a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos, élményalapú fejlesztése, a témahét tanórán kívüli programjai is ezt támogatják. Amennyiben még nem csatlakoztak az idei programhoz, akkor is érdemes az alábbi kísérőprogramokat kipróbálni:

Tovább »

Kezdődik a felkészítés a pénzügyi témájú tanórákra

Köszönjük a jelentkezéseket a PÉNZ7 pénzügyi témájú tanóráinak megtartására. A biztosításokról szóló korosztályos tananyagok már elérhetőek a honlapon a regisztrált felhasználók számára; bejelentkezés után a Tanároknak, ill. Önkénteseknek menüpontok Tananyagok almenüpontjaiban. Ugyanitt lesznek elérhetőek a korszerű pénzkezelés - digitális biztonságról, és a vállalkozói témáról szóló tananyagok is, amelyek aktualitásáról újabb hírt adunk.

Tovább »

„Az év pro bono kezdeményezése 2019” elismerő kitüntetéssel díjazták a PÉNZ7 önkéntes programját

Az Önkéntes Központ Alapítvány minden évben díjazza az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait. Az Önkéntesek Nemzetközi Napját megelőző estén idén öt kategóriában adták át az elismeréseket. A díjátadó célja, hogy kedvező irányba mozdítsa az önkéntesség társadalmi megítélését. „Az év pro bono kezdeményezése” a PÉNZ7 önkéntes programja lett, amely 694  fő önkéntessel valósult meg 2019-ben. A megközelítőleg 14.000 iskolai tanóra a kiemelt tematikus héten valósult meg az oktatási intézményekben.

Tovább »