Főoldal

HÍREK, ESEMÉNYEK

A 2020-as pénzügyi téma és altémakörei

Minden korosztályban és témakörben az idén is lehetőség van a regisztráció során az óra megtartását segítő önkéntes szakember igénylésére. Az önkéntes az órát nem önállóan, hanem a pedagógussal együttműködve tartja meg. A program szigorúan brand mentes, azaz márkanév, konkrét pénzügyi intézmény vagy termék neve nem hangozhat el. Fontos, hogy időben regisztráljanak, mert így nagyobb eséllyel tudják a szervezők az igénylőknek önkéntes szakember részvételét biztosítani. Ezen felül a szervezők felajánlására az első 500, Pénzügyi biztonság - biztosítások témára 2020. december 15-ig regisztráló iskola előzetesen kinyomtatva is megkapja az óraterveket és a tanári segédleteket.

Tovább »

A diákok ismét próbára tehetik a pénzügyi tudásukat: Nagy Diák Pénzügyes Teszt

A lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó kormányzati stratégia kiemelt figyelmet fordít a fiatal korosztályok megszólítására. Ezt számos program mellett hatékonyan segíti elő a most második alkalommal indult Nagy Pénzügyes Diák Teszt, amelynek megvalósulását a Pénzügyminisztérium is támogatja.

 

Tovább »

PÉNZ7 2020

A 2019/2020-as tanévben immár hatodszor rendezzük meg a pénzügyi tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7-et, amely az elmúlt tanévben már 1.235 iskola több mint 205.000 diákjához ért el. A kimagasló részvétel elismeréseként a magyar program 2019-ben ismét bekerült a Child and Youth Finance International által szervezett Global Money Week (GMW) eseménysorozat legjobbjai közé. A GMW és a European Money Week eseménysorozatokra 2020. március 23-27. között kerül sor, így ismét a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét nyitja meg 2020. március 2-6. között az iskolai pénzügyi nevelés eseményének sorát.

Tovább »

Megjelent az iskolások pénzügyi ismeretének bővítését elősegítő pályázat

A kormány pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégiája kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy minél hatékonyabb eszközökkel és minél szélesebb körben szólítsa meg a fiatalabb korosztályokat is. Ennek érdekében pályázati úton olyan szervezetek támogatására nyílik lehetőség, amelyek a hagyományos tanórai kereteken túl szakemberek bevonásával szeretnének ilyen témájú programokat megvalósítani.

Tovább »

Tájékoztatás a 2019/2020. tanév köznevelési témaheteiről

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2019/2020. tanév rendjéről szóló rendeletében az alábbi időpontokban hirdette meg a köznevelési témaheteket:

- a pénzügyi és vállalkozói témahetet, vagyis a PÉNZ7 programot 2020. március 2-6. között,
- a Digitális Témahetet 2020. március 23-27. között,
- valamint a Fenntarthatósági Témahetet 2020. április 20-24. között.

A nevelési-oktatási intézmény a munkatervében meghatározott módon részt vehet a témahetekhez kapcsolódó programokon, illetve megszervezheti a tantervben előírt, az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat.

 

Tovább »